PLESNI KLUB TINA

Udruga građana kontinuirano djeluje od 1994. godine

Plesni klub Tina je udruga građana koja kontinuirano djeluje od 1994. godine pod umjetničkim vodstvom plesne pedagoginje i koreografkinje Valentine Ivanković Pelikan.
Klub okuplja djecu, mlade i odrasle s ciljem širenja plesne kulture. Kroz ples, djeca i mladi razvijaju svoje umjetničke i društvene potencijale što rezultira pozitivnim psihofizičkim razvitkom i njihovim društvenim angažmanom. Poruka Kluba je: „Plesom do zdravog života“.

Tijekom svog postojanja Klub se kontinuirano dokazuje uspjesima i bilježi mnogobrojne uspješne nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sudjeluje na raznim plesnim festivalima, susretima, smotrama, dobrotvornim manifestacijama, natjecanjima.

Dobitnici smo mnogobrojnih nagrada, od kojih izdvajamo samo neke: višestruko osvojene nagrade za najbolju koreografiju, scenski dojam kao i za mlade plesne talente (TREPS) / nagrade na natjecanju suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska među kojima je i nagrada za apsolutnog pobjednika natjecanja / višestruke titule Državnih prvaka (Hrvatski Show Dance Savez) / osvojene titule Svjetskih prvaka: 2009.godine – IDO; 2012.godine – ESDU, kao i ostale nagrade i finala na međunarodnim natjecanjima / prvi smo predstavnici Hrvatske na Plesnoj Euroviziji održanoj u Norveškoj 2011.godine / 2013. odabrani smo od Hrvatskog sabora kulture za sudjelovanje na “Razglednici3”- prestižna nacionalna manifestacija kulturno-umjetničkog amaterizma / sudjelovanje u HRT-ovoj blagdanskoj emisiji “Novogodišnji pyjama party” 2013. god. / 2014.g. sudjelovanje na 28. nacionalnom susretu plesne scene mladih i odraslih “Tanec, tanec 2014”, Jablonec nad Nisou, Češka. Međunarodna kulturna suradnja ostvarena je uz potporu Hrvatskog Sabora Kulture i Ministarstva kulture RH.

CILJEVI

Promocija, razvoj i unapređivanje cjelokupne plesne kulture

Ciljevi PK Tina su promicanje, razvoj i unapređivanje cjelokupne plesne kulture (umjetnički i rekreacijski oblik), poticanje i promicanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva i javnog djelovanja, razvijanje sportskog i natjecateljskog duha, njegovanje postojećih i razvitak novih plesnih izraza, popularizacija plesne umjetnosti.

U klubu djeluju plesne sekcije: Ritmika i ples, Moderni ples, Jazz dance i plesna rekreacija-fitness: Total Fit i Total Body Sculpt.

Tijekom svih godina rada Klub se smjestio na sam vrh amaterske plesne scene te je svojim nastupima uvijek dostojno prezentirao grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju u Hrvatskoj i inozemstvu. Klub bilježi mnogobrojne uspješne nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sudjeluje na raznim plesnim festivalima, susretima, dobrotvornim manifestacijama i natjecanjima

VODITELJI

Upoznajte naše voditelje