Valentina Ivanković Pelikan

plesni pedagog i koreograf, predsjednica PK Tina

Rođena 1973. u Sisku. Diplomirala na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu i stekla zvanje dipl. učiteljica razredne nastave.
Prve plesne korake započinje 1983. društvenim plesovima u K.U.D.-u «Ivan Goran Kovačić» Sisak, a sa suvremenim plesom upoznaje se u Plesnom studiju Doma kulture Sisak. Kasnije svoje znanje proširuje i na druge plesne tehnike uključujući i latino-američke plesove. Uz plesnu edukaciju tijekom osnovne škole, osam godina paralelno se i glazbeno obrazuje u glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku, klavir kao glavni predmet.
1988.g. prolaskom na audiciji za srednjoškolsko plesno obrazovanje u Školi za ritmiku i ples Ane Maletić u Zagrebu (danas Škola suvremenog plesa Ane Maletić) posvećuje se suvremenom plesu tehnike Rudolfa Labana u klasi Ivančice Janković.

Kroz školu se upoznaje i s plesnom tehnikom klasičnog baleta, stepa, Graham-a, narodnih plesova, te predmetima pedagogije, povijesti plesa, kinetografije, koreografije i anatomije, a opće-obrazovne predmete pohađa u Gimnaziji u Križanićevoj (Zagreb). Srednju školu završava 1992. godine te maturom stječe struku kulturno-umjetničkog plesača suvremenog plesa, tada najvišeg stupnja plesnog školovanja u Hrvatskoj.

Plesno usavršavanje nastavlja na raznim seminarima u Londonu, Beču, Sloveniji i Hrvatskoj s renomiranim imenima plesne scene. Proširuje znanje modernog plesa ( Graham, Lemon, slobodni stilovi i dr. ), stepa, jazz dance-a, afričkog plesa, društvenih plesova i Salse, te Pilatesa i aerobica. Uz plesno iskustvo proširuje i pedagoško znanje vodeći razne plesne radionice. 1994.g. položenim ispitom postaje plesni sudac u Hrvatskom Show dance Savezu. 1994.g. jedna je od osnivača plesnog kluba «Tina» u kojem je do danas glavni stručni voditelj. Kontinuirano prenosi znanje i ljubav prema plesu na djecu i mlade. Do danas je izvela mnoge plesne generacije, a zapaženim nastupima i nagrađivanim koreografijama Klub je dovela do visokog stupnja plesnog amaterizma.

Linda Majstorović

dopredsjednica kluba, voditeljica grupa: modern jazz za srednjoškolce i plesna rekreacija (fitnes)

Rođena 1981. godine u Sisku. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.
1994.g. upisuje se u Plesni klub Tina. Nakon manje pauze, intenzivno se počinje baviti plesom ’97.g. u istom klubu. Trenira i upoznaje različite plesne tehnike: moderni ples i jazz dance, salsu, društvene plesove, street jazz i osnove klasičnog baleta.
Znanje usavršava na plesnim seminarima i radionicama ( kod Larise Lipovac Navojec, Ivančice Horvat, Igora Barberića, Tamare Savičević, Aleksandre Janeve, Marije Ščekić, Kornelije Kosanović-Koni, Zvonimira Kvesića, Eldera Sancheza i Reebok tima ) te sa raznim profesionalnim plesačima s kojima surađuje Klub.

2001. ostvaruje suradnju sa Salsotecom Zagreb pod vodstvom Ricarda Loquea i Eldera Sancheza, gdje sudjeluje u salsa-show programima.
Stalni je član seniorskog ansambla ( tehnike modern jazz-a ) plesnog kluba Tina pod vodstvom Valentine Ivanković Pelikan, sudjeluje na mnogim nastupima, natjecanjima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. 2001.g. postaje voditelj društvenih plesova i salse za rekreativce. Od 2003.g. voditelj je ritmike i plesa za djecu u plesnom klubu Tina, te rekreativnih sekcija Pilates, Aerobic i Total fit, a od 2014. g. i sekcije Modern Jazza.
Pedagoško-psihološko-metodičko-didaktičke kompetencije za rad s djecom i mladima stekla je kroz istoimeni program dopunske izobrazbe nastavnika na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta Zagrebu.
Verificirani je fitnes instruktor od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Bruna Mesić

voditeljica ritmike i plesa za predškolski i školski uzrast

Rođena 1997. godine u Sisku. Studentica je Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. 2007. godine započinje svoje plesno obrazovanje pod vodstvom Linde Majstorović u Plesnom klubu Tina. Nakon 2 godine, sa tehnikama modern jazz, lyrical jazz, contemporary, koje usavršava tijekom idućih 10 godina, te osnovama baleta, upoznaje ju dipl. učitelj, plesni pedagog i koreograf Valentina Ivanković Pelikan, pod čijom “palicom“ kao dio juniorskog, pa kasnije i seniorskog ansambla kluba, nastupa na festivalima, smotrama, nastupima i natjecanjima na državnoj, europskoj i svjetskoj razni. Uz ples, glazbeno se obrazuje pohađanjem glazbene škole Frana Lhotke u Sisku, kao glavni predmet uzimajući klavir, koju završava 2016. godine.

Danas u Plesnom klubu Tina, gdje je i sama plesno sazrijevala, prenosi svoje znanje na pomladak, kao voditelj skupine Ritmika i ples za predškolski, niži i viši osnovnoškolski uzrast.

Mirna Rončević

voditeljica ritmike i plesa za najmlađe

Rođena 1982. godine u Sisku. Doktorandica je književnosti, izvedbenih umjetnosti, kulture i filma; diplomirana učiteljica; glazbenik-flautist; voditelj ritmike i plesa.

Prve plesne korake započinje 1995. godine u baletnom studiju Harlequin, a od 1997. godine intenzivno se bavi plesom u Plesnom klubu Tina. Tu se upoznaje s brojnim plesnim tehnikama (balet, jazz-dance, moderni ples, suvremeni ples, društveni plesovi, salsa). Kao član seniorskog ansambla Kluba, pod vodstvom plesnog pedagoga i koreografa Valentine Ivanković Pelikan, sudjeluje na brojnim nastupima i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. 2001. osposobljava se i kao voditelj ritmike i plesa. Plesno znanje i vještine usavršava na brojnim seminarima i radionicama pod vodstvom profesionalnih plesača (Larisa Lipovac, Aleksandra Janeva, Igor Barberić, Marija Ščekić, Zvonimir Kvesić, Tamara Savičević, Elder Sanchez ).

2006. zapošljava se u glazbenoj školi u Pakracu, gdje 2011. pokreće plesnu sekciju unutar Kulturno prosvjetnog društva Pakrac. Rad plesne sekcije do 2015. kroz redovite treninge četiriju skupina svih uzrasta rezultira produkcijama malih scenskih formi uključenih u gradske kulturne manifestacije te predstavama kroz suradnju s dramskom skupinom.

Upisom na Poslijediplomski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, kulture i filma 2008., istražuje i teorijski, znanstveni i povijesni aspekt plesa. Kao plesni teoretičar i kritičar objavljuje članke za Plesnascena.hr i Kretanja, časopis za plesnu kulturu te surađuje s drugim publikacijama. Sudjeluje i izlaže na konferencijama, simpozijima i festivalima suvremenog plesa.

Danas u Klubu vodi ritmiku i ples, kreativni ples za najmlađe, uzrast 3-5 godina.

ŽELIŠ SE PRIDRUŽITI NAŠEM PLESNOM KLUBU?

Kontaktiraj nas i dogovori svoj termin